Nagy Konstantin Angyalai

Beküldve - -

A légió szó „sorozást" jelent és az összes katonai szolgálatot teljesítő férfira utal. . A légió legfőbb ereje a zárt alakzatban harcoló gyalogságban rejlett. Egy szabályos légió 4200 gyalogságból és 300 lovas katonából állt. A gyalogságot anyagi helyzetük és koruk szerint osztályozták. A lovasságot a legtehetősebb katonáknak adták és 3 fő egységbe, turmaeba osztották, amelyeknek élén 3 decurio, tízet vezető állt. Ezzel ellentétben a segédcsapatok voltak a római polgárokból álló légiók segítő, kiegészítő, támogató szövetséges csapatai, ezeket auxiliaként is emlegették. . Az auxilia kisebb egységei a légióknál olcsóbb és rugalmasabb határvédelmi erőt biztosítottak a birodalom számára. A segédcsapatoknak 3 típusa létezett: gyalogság, lovagság és vegyes egység. Ezeket kétfajta cohorsba szervezték: quingenaria ez rendszerint 480 fős volt és hat 80 fős centuriára oszlott, a miliaria, mely 10 80 fős centuriára volt felosztva.

Mi vagyunk a szovátai Domokos Kázmér Technológiai Líceum egyik csapata, Nagy Konstantin kis angyalai (Ábrahám Noémi Réka, Jakab Rozália és Károly Kincső). Csapatvezető tanárunk nem más, mint Nagy Sándor. Névadónk Nagy Konstantin császár , aki Kr.u. 324-től 331-ig uralkodott. Az uralkodása alatt kiadott milánói ediktum,mely elt0r0lte a kereszténység gyakorlásáért korábban kirótt büntetéseket. Sokan őt tartják az első keresztény császárnak, annak ellenére, hogy csak halálos ágyán vette fel a kereszténységet.
Nagy izgalommal várjuk a történelmi összecsapást, hogy felmérjük tudásunkat, erőnket és kitartásunkat. Harcra fel, mert mi harcolunk ha kell!

Hozzászólások

  • Még nincs ilyen. Legyél te az első hozzászóló.

Hozzászólás

Vendég szombat, 16 november 2019