Nagy Konstantin Angyalai

Beküldve - -

A pilum egy olyan fegyver, amely öt évszázadon át megmaradt a római hadsereg fegyvertárában. Ez kb. 120 centiméter hosszúságú fanyélből és vékony vasrúdból áll, melynek vége gúla alakú hegyben végződik. A pilum nehéz fegyver, hatalmas átütőerővel rendelkezik. Ha belevágták az ellenfél pajzsába, a hosszú, vékony vasrúd könnyedén áthatolt a hegy ütötte lyukon s elérte a katona testét. A fegyver hajítótávolsága kb. 30 m, hatótávolsága ennek fele.
A különbség a lándzsa és a pilum között az, hogy a lándzsát döfésre, míg a pilumot hajításra használták. A pilum gúla alakú hegyben végződik, viszont a lándzsa elnyújtott rombusz, vagy háromszög alakú.

Mi vagyunk a szovátai Domokos Kázmér Technológiai Líceum egyik csapata, Nagy Konstantin kis angyalai (Ábrahám Noémi Réka, Jakab Rozália és Károly Kincső). Csapatvezető tanárunk nem más, mint Nagy Sándor. Névadónk Nagy Konstantin császár , aki Kr.u. 324-től 331-ig uralkodott. Az uralkodása alatt kiadott milánói ediktum,mely elt0r0lte a kereszténység gyakorlásáért korábban kirótt büntetéseket. Sokan őt tartják az első keresztény császárnak, annak ellenére, hogy csak halálos ágyán vette fel a kereszténységet.
Nagy izgalommal várjuk a történelmi összecsapást, hogy felmérjük tudásunkat, erőnket és kitartásunkat. Harcra fel, mert mi harcolunk ha kell!

Hozzászólások

  • Még nincs ilyen. Legyél te az első hozzászóló.

Hozzászólás

Vendég vasárnap, 09 augusztus 2020