Nagy Konstantin Angyalai

Beküldve - -

Fontosak a római kori lelőhelyek feltárása, megőrzése és népszerűsítése több okból is, hiszen az ókor egyik legnagyobb birodalmának megismerését segítik, az elméleti ismereteket egészítik ki. Megismerhetővé válik az utókór számára az ókor történelme. A lelőhelyek felkutatott és megtalált építmények maradványai, használati eszközök és harci felszerelések segítségével könnyedén rekonstruálható őseink élőhelye, mely által életvitelüket, életmódjukat ismerhetjük meg. Az élőhelyek rekonstruálásából megismerhetőbbé válik kultúrájuk, szokásaik, hozzásegítenek közösségi életük, társadalmi rétegződéseik megértéséhez. Ugyanakkor jobban megismerhetjük, életük fontos fordulópontjaihoz kötődő szokásaikat születésüktől halálukig. De nem csak ebből a szempontból fontosak, hiszen ezek a lelőhelyek olyan nemzeti és kulturális értékeket hordoznak amelyeket mindenképpen védeni és őrizni kell, hiszen ezáltal válik megismerhetővé az utókór számára az ókor történelme. Fontos, hogy ismerjük őseink múltját, s ha vigyázunk ezekre a lelőhelyekre, népszerűsítjük őket, akkor elérhetővé tesszük mindenki számára.

lland-prbk.docx

Mi vagyunk a szovátai Domokos Kázmér Technológiai Líceum egyik csapata, Nagy Konstantin kis angyalai (Ábrahám Noémi Réka, Jakab Rozália és Károly Kincső). Csapatvezető tanárunk nem más, mint Nagy Sándor. Névadónk Nagy Konstantin császár , aki Kr.u. 324-től 331-ig uralkodott. Az uralkodása alatt kiadott milánói ediktum,mely elt0r0lte a kereszténység gyakorlásáért korábban kirótt büntetéseket. Sokan őt tartják az első keresztény császárnak, annak ellenére, hogy csak halálos ágyán vette fel a kereszténységet.
Nagy izgalommal várjuk a történelmi összecsapást, hogy felmérjük tudásunkat, erőnket és kitartásunkat. Harcra fel, mert mi harcolunk ha kell!

Hozzászólások

  • Még nincs ilyen. Legyél te az első hozzászóló.

Hozzászólás

Vendég csütörtök, 28 máj. 2020