Anonymous

Beküldve - -

Kedves családom!

Már 16 éve itt vagyok a sóváradi segédcsapatnál. Nagyon hiányoztok. Már annyira várom, hogy visszamehessek kedves szülővárosomba, Rómába. Nagyon kegyetlen ez a besorolás... Szétválasztja a rokonokat. Azt tervezem, ha egyszer hazatérek családot alapítok és visszavonult katonaként élem hátralevő életem.

Nagyon nehéz az itteni élet... De nem is számítottam könnyűre. Nem egy leányálom, de tudtam, hogy hova jövök. Nagy a szigorúság, kemény, nehéz gyakorlatok, itt nincs helye nyafogásnak. A csatákról ne is beszéljünk...Folyamatos a barbár népek támadása. A Birodalom hamar fel fogja adni Dácia Provinciát, mivel nem vagyunk képesek ezeket kivédni és visszaverni. A minam történt éppen, hogy őrjáratot folytattunk a közeli erdőben, mikor arra lettünk figyelmesek, hogy egy kisebb barbár sereg vonul a Castrum felé. Rögtön visszavonultunk, és riadót fújtunk. Szerencsére a további őrjáratozó csapatok is hozzánk szerveződtek egybe és így indultunk visszaverni a támadást. Nem hagyhattuk közel jönni őket, ezért sietnünk kellett. Az erdő közepén került sor az összecsapásra. Sikeresen legyőztük őket és tőlünk vagy 40 katona esett el. Mivel ezt a levelet írom, én nem vagyok köztük, az isteneknek hála. Az a legjobb, hogy vadhúsból nincs hiány és a borkészlet is tart még. Ezekmellett mulatozásból nincs hiány, de azt is csak csínján, mint mondtam, nagy a szigorúság. Néha szabadidőmben a fegyverkovácsnak segítek fegyvereket, páncélokat javítani és újakat készíteni. Mikor jól végzema rám bízott munkát még aranyat is kapok. Főleg egy ilyen összecsapás után sokan jönnek páncélt javíttatni. Amikor nincs harc és őrjárat akkor más feladatokat kapunk. Mi kell beszerezzük a tüzifát, vadászni szoktunk járni és az építkezésben is van részünk. Szabadidőmben, amikor semmi dolgom nincs, akkor pihenni szoktam, hogy megújult erővel kezdjem a következő szessziót. A kiképzések nagyon nehezek és intenzívek. Emiatt sok a sérülés is. Még egy pozitívum, hogy egy nagyon jó orvos van itt a táborban.

De lépjünk tovább. A tábort és a körülményeket már leírtam. Emlékeztek még arra a gyerekkori barátomra? Őt is ide sorolták, a múlthéten került ide. Nagyon örülök neki, azt hittem többé soha nem látom. Legalább egy ismerős arccal találkoztam. Már nagyon várom a találkozást veletek, a testvéremmel és a régi barátaimmal. Ha hazamegyek egy nagy összejövetelt csapok. Ha megkapom a birtokomat és visszavonult katona leszek, hatalmas nyugdíjjal egy családot szeretnék alapítani. Eggyütt élnénk majd, békességben, egészségben. Ez minden álmom, de egyszer valóra fog vállni.

Válaszotokat várom vissza, amelyben leírjátok az életeteket és a jelenlegi politikai helyzetet. Addigis az istenek veletek. Nagyon sok szerettettel küldi fiatok, Caelianus Maximinus 

Dácia Provincia, 124                                                                                                                                                                                           Caelianus.

Fehér Beáta, Páskuly Mercédesz, Nagy István
Szováta, Domokos Kázmér iskolacsoport, IX.C osztály tanulói

Hozzászólások

  • Vendég
    Vendég szombat, 30 november 2013

    Gratulálok

    Gratulálok az egész verseny ötletéhez

Hozzászólás

Vendég csütörtök, 02 április 2020