Bocskai Lányok

Beküldve - -

A római csapatoknak nem volt, étkezdéjük és szakácsuk sem. A légiós katonák inkább magukra főztek ezzel is erősitve a csapat szellemét. Caesarnál fedezhetünk fel egy érdekes megjegyzést miszerint csak a légiósok sütöttek kenyeret mig a segédcsapatok nem, anyagilag nem engedhették meg maguknak.

Fellételezhető tehát, hogy voltak olyan személyek Caesar seregében, akik értettek a főzéshez. A katonák két féle kenyeret ettek az egyik a tábori kenyér amely valószinűleg fekete volt , valamint a másik finom minőségű katonacipó melyett tiszteknek sütöttek. A római seregben kétszer étkeztek naponta . A reggelihez a hajnali ébredést küvetően láttak hozzá.Senkinek sem szabadott tetszés szerint enni. Megállapithatjuk hogy az étkezés nem volt valami változatos. Néhény igen ritka kivételtől eltekintve szinte mindig valamilyen búzát,árpát kaptak meghatározott adagban .A rómaiak tisztában voltak a rendszeres és az egészséges étkezés előnyeivel. Igen szerencsésnek mondhatták magukat azok a katonák akik a gabona mellett más fajta étkezéshez hozzájárultak például disznó vagy bárányhús. Olajhoz és gyümölcshöz az afrikai hadszintéren , sajthoz pedig a kereskedőktől jutottak hozzá nagyobb mennyiségben, a bor fogyasztása nem lehetett mindennapos.

V.Allandoproba_20131206-140454_1.doc

"Ha az ember csak vissza tud emlékezni mindarra, amit látott, akkor már sosem henyél, igazában sohasem magányos, és nincs többé egyedül." /Vincent van Gogh/
Versenyzők : Pop Klaudia-Beáta
Bán Renáta Szidonia
Losonczi Andrea

Hozzászólások

  • Még nincs ilyen. Legyél te az első hozzászóló.

Hozzászólás

Vendég csütörtök, 09 július 2020