Nagy Konstantin Angyalai

Beküldve - -

A légiós nagyerődök katonáinak megadatott az a lehetőség, hogy értékes szabadidejüket tágas amfiteátrumokban tölthessék, melyekbe több néző elfért, mint egy légió teljes hadi létszáma. Ezek legalább 6000 férőhelyesek voltak. Az amfiteátrumok otthont adtak a látványos és véres római sportoknak, mint a gladiátorviadalok és a vadállatok elleni küzdelmek. Az ilyen szórakozási lehetőségek kiadásai azonban korlátozva voltak. Más kikapcsolódási lehetőség a kemény sportokkal éles ellentétben álló a fürdőzési lehetőség volt. Ez a rituális tevékenység a rómaiaknál több különböző hőmérsékletű terem használatából állt. A helyiségek hőmérsékletét padlófűtéssel és falakba fúrt forró levegőt szállító kürtőkkel szabályozták. A katonák a meleg gyógyvízül fürdőiket, sebesültek gyógyítására is használták. Pihenés és társalkodás céljából fenntartott hely minden fürdőházban megtalálható volt. Ebben a teremben a férfiak ittak, beszélgethettek és a kockázás nevű játékkal szórakoztak. A nagyobb építményekben a katonáknak fürdőzés utáni testmozgásra is lehetőségük volt.

Mi vagyunk a szovátai Domokos Kázmér Technológiai Líceum egyik csapata, Nagy Konstantin kis angyalai (Ábrahám Noémi Réka, Jakab Rozália és Károly Kincső). Csapatvezető tanárunk nem más, mint Nagy Sándor. Névadónk Nagy Konstantin császár , aki Kr.u. 324-től 331-ig uralkodott. Az uralkodása alatt kiadott milánói ediktum,mely elt0r0lte a kereszténység gyakorlásáért korábban kirótt büntetéseket. Sokan őt tartják az első keresztény császárnak, annak ellenére, hogy csak halálos ágyán vette fel a kereszténységet.
Nagy izgalommal várjuk a történelmi összecsapást, hogy felmérjük tudásunkat, erőnket és kitartásunkat. Harcra fel, mert mi harcolunk ha kell!

Hozzászólások

  • Még nincs ilyen. Legyél te az első hozzászóló.

Hozzászólás

Vendég csütörtök, 28 máj. 2020