Nero

Beküldve - -

A régészeti felfedezések közelebb hozzák a múltat a jelenhez. Ezért tartjuk fontosnak a római lelőhelyek megörzését és népszerűsitését.

A római kor emlékei kultúránk gyökereihez, egyes tárgyaink eredetéhez vezetnek vissza. A római leletek rámutatnak a hadsereg szervezetére, a kereskedelem hálózatára, a biráskodásra vagy külömböző erkölcsi magatartásformákra. A rómaiaknak nem vagyunk utódai csak anyagi, szellemi kulturájuk örökösei.

Ha a római lelőhelyek történetével és emlékeivel megismerkedünk közelebb kerülünk multunkhoz. A régészeti leletek által betekintést nyerhetünk a római ember életébe,megismerhetjük a katonák életmódját.

Elgondolkodhatunk azon hogy milyenek lehettek utjaink, ösvényeink, amikor római légiók és kereskedők vonultak azokon. Feltehetjük a kérdést, hogy miért használunk még mindig téglát épitkezéskor vagy római tálat főzéskor. Ezekre a kérdésekre és még sokmindenre választ kapunk, ha a római lelőhelyekre érdeklődéssel tekintünk és felismerjük eszmei értékét.

A csapatot hárman alkotjuk: Molnár Tamás , Kelemen Levente és Nagy Apor. Mindemhárman parajdiak vagyunk, a szovátai Domokos Kázmér Iskolacsoport X.B-s diákjai.
A szerzők legfrissebb bejegyzései

Hozzászólások

  • Még nincs ilyen. Legyél te az első hozzászóló.

Hozzászólás

Vendég kedd, 21 január 2020