Bocskai Lányok

Beküldve - -

Drága szüleim,

Már izgatottan vártam a pillanatot, hogy irhassak nektek  és mikor megadatott ez a lehetőség ilyen hosszú idő után, nagyon nagy öröm töltötte el szivem és lelkem.

Reménykedem, hogy jól vagytok és minden rendben, várom hogy irjatok hogylétetekről,

A levél, amely tőletek érkezett nagy erőt és lelki feltöltődést ad és ösztönöz a  kitartásra,  mivel  minden napot a kiképzés tölti be.Végigmegyünk a minden hadseregben kötelező kiképzés nehézségein, az újoncok mustrájától kezdve, a fegyverekkel való gyakorlatozáson keresztül a formációban való menetelés, és a taktikai gyakorlatok elsajátításáig. A tipikus kiképzési rendszer magába foglalja a gimnasztikát, az úszást, a fizikai erőnlét és edzettség fokozatos felépítését, a fafegyverekkel való gyakorlatozást, a harci technikák elsajátítását, és a teljes menetfelszerelésben való meneteléshez szükséges állóképesség megszerzését,hogy hozzászokjunk a hadjáratok keménységéhez. A képzési gyakorlatok arra tanítanak meg, hogy megfelelően engedelmeskedjünk parancsoknak, amikor az egységnek a csata közbeni megfelelő formációját kell felvennie. 27 kilogrammnyi súlyt kell cipelnünk fegyvereink és felszerelésünk formájában. A csomag magába foglalja a vértet, a kardot, két pila-t egy nehezet és egy könnyűt, valamint tizenöt napi élelmet. Ezeken kívül ott vannak még az ásáshoz, és a katonai tábor felépítéséhez szükséges eszközök. A kiképzés után esküt teszünk a császárnak. Ezután kapunk egy diplomát, majd elküldenek minket harcolni az életünkért, valamint Róma dicsőségéért és becsületéért.

Ami az egészséges táplálkozást illeti, a megfelelő fehérje, zsiradék, szénhidrát, vitamin bevitel elengedhetetlen ahhoz, hogy mi katonák optimálisan el tudjuk végezni a ránk bízott feladatokat.

Leggyakrabban: gabonát, szalonnát, húst, sajtot, sót, ecetet és bort kapunk, ezek mellett fogyasztunk: kenyeret, kétszersültet, kását, gyümölcsöket, zöldségeket, halat, vadat és szinte mindent, ami ehető.

Ami a fegyverzetünket illeti , az  első napokban nehéz volt megbarátkozni fegyverzetünkkel.A pajzsokon kívül a páncélokkal és az ércsisakokkal is tündökölünk. Használunk hajítófegyvereket.

Gyakran találkozunk jutalmakkal és kitüntetésekkel.Többféleképpen jutalmazhatnak minket: soron kívüli előléptetéssel, anyagi előnyök nyújtásával és kitüntetés adományozásával. A kitüntetések neve dona vagy prima militaria.

Befejezésképpen kérlek titeket,hogy nagyon vigyázzatok magatokra,kitartást a mindennapi nehézségekhez. Rettentően hiányoztok, nagyon várom azt a pillanatot,hogy láthassalak benneteket és újra együtt legyek veletek.Amint lehetőségem lesz irni,azonnal irok és értesitelek benneteket az egézségi állapotomról valamit a kiképzés nehézségeiről.

Üdvözlettel szeretett fiatok

"Ha az ember csak vissza tud emlékezni mindarra, amit látott, akkor már sosem henyél, igazában sohasem magányos, és nincs többé egyedül." /Vincent van Gogh/
Versenyzők : Pop Klaudia-Beáta
Bán Renáta Szidonia
Losonczi Andrea

Hozzászólások

  • Még nincs ilyen. Legyél te az első hozzászóló.

Hozzászólás

Vendég csütörtök, 09 július 2020