legionariusok

Beküldve - -

Édesanyám!

Szeretnék szólni neked, hogy elvittek a római birodalomból és elhoztak szolgálni ide, Marosvécsre. Ez a tartomány nagyon messze van a biztos otthontól. Itt a szolgálat nagyon kemény, minden reggel már négy órakor jön a tiszteletreméltó hadvezér úr és kelt fel minket.Kezdödik a reggeli kiképzés.Ez itt abból áll hogy el kell fussunk a legközelebbi egység táboráig, ott el kell végezzünk száz fekvötámaszt, száz felülést és akkor indulunk ismét futva vissz a mi táborunkba. Nagyon kemény a kiképzés! Remélem a kisöcsém csak lassan nö meg, hogy mire odakerül kisséenyhüljenek a kiképzés körülményei.

Ha pedig nem lenne elég ez a nagy szigorúság még mellé a körélmények is egyszerüen rémesek! A "hálószoba" ami egy nyirkos, büdös szoba tele van egérrel és olyan bogarakkal amiket nem hogy ember nem látott még hallani sem lehetett róluk.Már két társamat megharapták az egerek és azóta nem is láttam öket mert elzárták öket egy külön szobába!

A reggeli ételröl meg egyenesen ne is beszéljünk! Nem is lehet ételnek nevezni! Izetlen, rossz szagú moslék de ami igaz az igaz nagyon tápláló.Amióta itt vagyok érzem, hogy sokat erösödött a testem! Ezek a szörnyü körülmények nem engednek lazítani egy fél percet sem! De menjünk csak tovább.

Amiután elfogyasztottuk reggelinek nevezett moslékunkat folytatódik a kiképzés.Tíz órakor kezdödik a lovaglás oktatása. Nagy, erös lovak segítségével történik ez a müvelet. Hatalmas lovaglópályánk volt tele szalmabábokkal amiket husszú lándzsánk segítségével meg kell szurnunk. A bábokon látható egy piros céltáblaés azt kell eltalálnunk. Miután ezt a müveletet mindenki végigcsinálta kétszer kezdödik a második rész: nyilazás. Ez is lovak hátáról történik az elöbb leírt pályán és azonos módon. Ezt is kétszer kell végigcsinálni. Mikor ezzel megvagyunk már dél van és kapjuk "finom" ebédünket. Ez az étel aránylag job ízü mint a reggeli. Esetekben még húst is tálalnak nekünk de ez nagyon-nagyon ritka.Ebéd utánkapunk egy rövid szünetet. Ezt kihasználva írok kedves édesanyámnak.

Ezután mi is következne más? Természetesen megin kiképzés! Ez a legkomolyabb része a napnak! Két embert kiválasztanak és ök kardal és pajzsal meg küzdenek egymással. Ezek a harcok gyakran egyik fél halálával végzödnek. Megnyugtatom édesanyámat, hogy az eddigi harcokban mindig gyözelmet arattam ellenfeleim felett és egyik társammal saem végeztem ezért egyik tiszteletreméltó kiképzö hadvezér úr nagyon megkedvelt. Ezek a harcok folynak este hét óráig. Ekkor kezdödik a fegyverpucolás! Ez is rengeteg idöt felvesz mert minden fegyver kell csillogjon villogjon mert ha nem büntetö mukát is kapunk. Miután a fegyverek tiszták irány fürdeni. Ez is természetesen hideg vizzel történik ami igazán nem esik jól a kimelegedett testnek.Kész a fürdés, jöhet a vacsora. Ez ismét ízetlen "ételböl" áll amit szerintem még a disznák sem ennének meg és hogy az egésznek még teteje is legyen még nem is tápláló. Kilenc óra, fújják a takarodót. Lefekvés! Mindenki lefekszik és a kemény padlón alszik amin legfeljebb egy kis széna van. Minden napunk így zajlik itt Marosvécsen. Édesanyámat mindezek ellenére kérem hogy ne aggódjon értem, megtermett legény vagyok én! Ellátom magma és amint véget ér kemény kiképzésem büszkén és emelt fövel térhetek majd vissza drága otthonomba!

Sajnos el kell búcsuzzak édesanyámtól mert a pihenönek vége és menni kell.Viszlát kedves édesanyám amint lehetöségem lessz még írok drága édesanyámnak.

Szeretettel üdvözli fia, Timoréusz!

legionariusok még nem írt bemutatkozó szöveget magáról
A szerzők legfrissebb bejegyzései

Hozzászólások

  • Még nincs ilyen. Legyél te az első hozzászóló.

Hozzászólás

Vendég csütörtök, 09 július 2020