Nagy Konstantin Angyalai

Beküldve - -

A mi csapatunk a római bronz edényt választotta, melyen situla agonista ábrázolások láthatóak.

Azért választottuk ezt a tárgyat, mert egyrészt nagyon szép, kiemeli a rómaiak tehetségét, művész készségét. Amint a tárgy is mutatja, a korhoz képest szépen megmunkált edényről beszélünk, melyen jól kivehetőek az ábrázolások. Másrészt azért választottuk ezt az edényt, mert benne van minden, ami a római hadsereget jellemezte, azaz a klasszikus csata, lovagi torna, segítőkészség, véget nem érő harc, győzelem, veszteség. Szimbólumok is láthatóak az edényen: a jobb karját magasba emelő férfi a győzelmet szimbolizálja, míg az, kinek feje fölé emeli a kardot, a vesztest jelképezi.

Mi vagyunk a szovátai Domokos Kázmér Technológiai Líceum egyik csapata, Nagy Konstantin kis angyalai (Ábrahám Noémi Réka, Jakab Rozália és Károly Kincső). Csapatvezető tanárunk nem más, mint Nagy Sándor. Névadónk Nagy Konstantin császár , aki Kr.u. 324-től 331-ig uralkodott. Az uralkodása alatt kiadott milánói ediktum,mely elt0r0lte a kereszténység gyakorlásáért korábban kirótt büntetéseket. Sokan őt tartják az első keresztény császárnak, annak ellenére, hogy csak halálos ágyán vette fel a kereszténységet.
Nagy izgalommal várjuk a történelmi összecsapást, hogy felmérjük tudásunkat, erőnket és kitartásunkat. Harcra fel, mert mi harcolunk ha kell!

Hozzászólások

  • Még nincs ilyen. Legyél te az első hozzászóló.

Hozzászólás

Vendég kedd, 10 december 2019