Nero

Beküldve - -

Kedves édesanyám!

Rég az ideje,hogy nem adtam semmi nemű hírt magamról.Úgy éreztem,hogy itt az ideje,hogy édesnyám tudtára adjak hollétemről,egészségi állapotomról,napjaim teléséről és nem utolsó sorban érzelmeimről.Jól tudom,hogy édesanyám máig őrzi a levelet amit még édesapámtól kapott volt utoljára,és akárhányszor előveszi megsiratja emlékét. Jaj,mennyivel könnyeb is volna az én életem,ha apám még élne,velem lenne egy kastromba,nyomon követne és apai szigorral irányítana. Fájdalom a szívemnek ,mikor arra gondolok,hogy édesapám halott.Ugyanakkor büszkeséggel tölt el a gondolat,hogy nem ágyban párnák közt hallt meg,hanem utolsó vérig harcolva a hazáért és a császárért.Jómagam és hozzá hasonló életet szeretnék, idővel egy szép feleséget,és egy fiú gyermeket akit a harcra és kitartásra nevelek. 

Jelenleg nem állunk harcban ezért hírt adhatok hollétemről.Sóváradon állomásozunk, nem messze innen van egy sóbánya, akörnyék tele van sós tavakkal,forrásokkal és itt helyenként még egy-egy hegy is sóból van. 

Napjaim lassan telnek,mert állandó jellegel az én hőnszeretett szülővárosom jár az eszemben, Róma. Olykor eltöprengek azon,hogy majd ha hazatérek ,magam mögött tudva 25 leszolgált esztendőt,büszkén mesélhetem majd el,hogy mi mennyi féle tájat megismertetm ,és hogy mennyi féle ember van a világ minden táján. 

Jelenleg szigorú programunk van minden egyes napra.Elterjedt egy bizonyos szóbeszéd egyes körökben,miszerint a római légiósok a birodalom félre esőbb részein semmi dolgot nem végeznek és fényűző életet élnek. Bizony ez csak valami rágalmazás lehet,ugyanis a mi táborunkban szigorúság van.Külön hangsúlyt fektetetnek a testedzésre,harci gyakorlatra és emlett mentális képzést is tartanak.

Az elmúlt hetekben az útépítéshez voltam beosztva,ami a többi feladathoz képest elég megterhelő munkának számít.Fontos hogy az út alapját legalább fagyhatárig le kell ásni.Ekkor a statument másfél arasznyi vastagságú lapos kövekből rakjuk le,erre rárakjuk a ruderatot ami naggyából ökölnyi nagyságú kövekből áll,erre jön a nucleus,majd legfelül egy homokos kavicsos réteg.

Általában úgy osztják be a feladatokat,hogy mindenkinek jusson egyaránt nehéz,és kevésbé megterhelő feladat is. Ez a kivetelezettek esetében más ugyanis őket legtöbbször csak könnyű munkára osztják,a legszerencsésebbek a centurio levélírói,segédei.

A táborban van fürdő is építve, egy héten egyszer a feladataim közé tartozik ezek karbantartása is.Szerencsémre erős kar kell a munkálatokhoz,amivel jómagam redndelkezem,de azok akiken látszódik a gyengeség,azoknak olyan munkák jutnak,mint a latrina felpucolása. 

Jövőhéten az országuti járőrözésre vagyok beosztva,ami ,a többiek elmondása szerint nem tartozik a nehéz munkák közé ,annak aki szokva van a járással.Reményeim szerint a kapuőrségből kimaradok,ugyanis az éjjeli fennmaradás megterhelő a másnapi gyakorlatokon.

Szabadnapra jelnleg nincs kilátásunk ugyanis csoportos büntetésben vagyunk ,ugyanis egyik társunk kiszökött az éjjel a táborból.A büntetést azért kapja mindenki,hogy mindamelett,hogy nem beszélte le senki, eszünkbe se jusson megpróbálni.

Amint tudok írok még valami szépet kedves édesanyám,de most mennem kell,mert hív a kötelesség.

Maradok szerető fiad,
Flavius

A csapatot hárman alkotjuk: Molnár Tamás , Kelemen Levente és Nagy Apor. Mindemhárman parajdiak vagyunk, a szovátai Domokos Kázmér Iskolacsoport X.B-s diákjai.
A szerzők legfrissebb bejegyzései

Hozzászólások

  • Még nincs ilyen. Legyél te az első hozzászóló.

Hozzászólás

Vendég csütörtök, 09 július 2020