történelmiászok

Beküldve - -

Hatalmas öröm tölt el hogy irhatok nektek kedves és szeretett szüleim. Már öt honapja hogy itt vagyok Rómában, nagyon hiányoztok és mindennel jóbban szeretném ha már ujra köztetek és kedves családom körében lehetnék ismét.
Remélem hogy veletek minden rendben van és hogy jol vagytok, mert minden egyes nap csak rátok gondolok és nagyon hiányoztok.

Én jol vagyok, napról napra nehezebbek és veszélysebbek a kiképzések. Amikor ide kellett jönnöm nem gondoltam,hogy ennyire nehéz lessz habár megbirkozok vele mivel kemény fából faragtak és mindennel szemben állok csak azért hogy minél hamarabb újra közöttetek lehessek. A felszerelésünk nem mindennapi és nem is megszokott elsosorban van egy SICA amely egy nagyon éles és egy nagyon nehéz kardféle amellyel csak vágni lehet,a második egy FALCATA ez is egy vágofegyver féle ,a harmadik egy ACINACES ez szurásra és vágásra eggyaránt alkalmas továbbá GLADIUS GRAECUS ez egy rövid kétéllu kard szurásra és csapás háritására használjuk, majd SPATHA amely hosszú egyenes egy vagy kétéllu kard, következo a PUGIO rövid széles pengélyu tor foként szurásra alkalmas ezt használják inkább a kivégzésekre , HASTA amely körülbelul három méter hosszú amely szurásra alkalmas következo a TRIDENS ez egy három ágú szigony amelyen egy háló van , következo egy PILUM amely egy hajitódárda , és a VENABULUM amely könnyu vadászgerely amelyet vadállatokkal szemben alkalmazunk. Ezeket a gladiátorok kiképzésére használják de minket is bevezettek ebbe a harctipusba amely kissé nehéz és nagyon sok figyelmet igényel.

A katonák vagyis a mi fegyverzetünk ennél kissé eltérobb mivel van egy SISAK amely arc és fejvédo ,majd a PILUM amely rövid hajitó dárda,majd egy PAJZS amelyet az ellenfél csapásának a kivédésére használnak ,végül a KARD és a PANCÉLZAT,a kard rövid éles hegyes fegyver a páncel sokféle lehet de a leggyakoribb a lemezpáncél. 

Ezeknek a fegyvereknek nagyon nagy szerepük van a mindennapi elétünkben általában ezekkel szoktunk felkészülni az esetleges harcra. Minden esetre itt nem könnyu az élet mivel nem vagyok szokva az itteni életmoddal , habár kedves kis otthonom csak pár száz márföldnyire is van de nem ilyen az életmód mint itt a kiképzo táborban. 

A kiképzes magába foglalja a gimnasztikát, az úszást, a fizikai eronlet és edzetség fokozatos felépitését, fafegyverekkel gyakorlatozunk harci technikákat sajátitunk el , és meneteléshez szükséges állóképességet kell megtanuljunk ,evvel probálnak megszoktatani a hadjáratok keménységéhez. Eloszor egy fabábun kelett gyakorolnunk a fegyver forgatását és kezelését eközben vertezeket viselunk és közelharci tudásunkat bokszal tökéletesitjük. A legfontosabb a gyors és eréjes szurás a fontosabb szervek köre mivel igy megelozhetjük a sérüléseinket. Mindezek ellenére már kezdem megszokni az itteni életet , a sok kiképzés és az evvel járó nehéz fizikai munka végül mindig meghozza a maga gyümölcsét.
Kedes szeretett szüleim remélem hogy valamikor a közeljovobe újra találkozhatunk habár még nem tudom hogy az mikor lehetséges kérlek benneteket hogy ne aggodjatok miattam mert megteszek mindent a túlélésért és hogy sikeres és jó katonája legyek hazámnak úgy ahogy azt mindenki elvárja és ahogy én is szeretném mivel a harc egy megnyugvást okoz nekem. Sajnos levelemnek itt a vége mivel mindent elmondtam amit fontosnak találtam nagy örömmel és izgatotsággal várom a ti leveleteket is hogy megtudjam hogy mi van veletek és szeretett falumban. 

Kedves szüleim nagyon szeretlek benneteket és minden otthon tartozkodót ezért kérlek adjátok át nekik is szivélyes üdvözletemet. 

"A világ, ahogyan mi ismerjük, végéhez közeledik, mégis a múlt rejti a jövő kulcsát."
A Bocskai István Elméleti Liceum X.B osztályos tanulói vagyunk:Mihály Beáta Tamara
Major Andrea Emőke
Nagy Aliz Eszter

Hozzászólások

  • Még nincs ilyen. Legyél te az első hozzászóló.

Hozzászólás

Vendég csütörtök, 09 július 2020