Aurora

Beküldve - -

Kedves Minerva!

Szerelmem,nagyon hianyzol,nelkuled minden napom olyan mint a sotet eg csillagok nelkul. Ha itt lennel a Menyorszag kapui nyilnanak meg elottem.Nagyon nehez itt az elet a Sovaradi segedcsapattaborban,de vannak szabadnapjam is,amikor nem kell annyit gyakorolnom.

Estenkent a fiukkal kartyazgatunk,szorakozgatunk,regi notakat zengunk,de kikapcsolodas csak akkor lenne , ha itt lennel a karjamiban es ujra ereznem edes csokjaidat , melyek az egbe emelnek . De nagyon hianyzik edesanyam , es remelem meg kijar megboldogult apam sirjahoz , es ejt meg erte nemi konnyet.Remelm meg melatogatod noverem , es jatszadozol kis unokahugommal , az aranyhaju Eleonoraval kinek tekintete a csillagokat tancoltatja meg.

Nagyon nehez az elet itt a segedcsapattaborban , sokat dolgoztatnak minket , igy fizikailag nagyon legyengultem , de radgondolva megtudok kuzdeni minden nap a nehezsegekkel. Az etel nem olyan jo , mint a te fozted, de ehes has nem valogat.Megennek egy jo disznosultet ugy ahogy te keszited , jo szaftosan es gazdagon fuszerezve.

A napokban,az egyik ejjel,baratom Junventus nem birta a gyurodest es megprobalt megszokni,at a sovenykeritesen ,de az orok elkaptak es agyonvertek. 

Isten aldja orok Septimius Severust , hogy feloldotta az Augustustol szarmazo torvenyt,hogy nem hazasodhatunk.Alig varom,hogy megkapjam a diploma militarist,hogy vegre felesegul vehesselek , es romai polgarjogot kapunk.
Sokat gyakorolunk , hogy esetleges haboru eseten felkeszultek legyunk.

A gyakorlatozas idelyen fejlesztjuk szakertelmunket es fegyelmezettsegunket. Altalaban nem tul sok idot toltunk az egysegnel,helyette inkabb a taboron beluli es kivuli szolgalatra vagyunk beosztva. Napkozben katonai-tunikaba jarunk,ami terdig er,es a derekanal egy ovvel van osszefogva. Erre felveszunk egy koppenyt es egy korgallert.Labbelikent bakancsot hasznalunk , amit caliganak hivunk es erdekes hangot ad ki. Gyurus pancelingben gyakran terdnadragban es ovalis pajzsal a kezunkbe harcolunk. 

Kezdek aggodni , mert 2 hettel ezelott katonak erkeztek ,es kulfoldieket csak kulonleges esetekben,polgarhaboruk eseten hoznak a legioba.Eleg siralmas , hogy micsak 25 ev szolgalat utan kapjuk meg a polgarjogot. Napjaink a laktanyaban mulnak el,nekem eleg szokatlan a katonai tamaszpontokon talalhato zsufoltsag,mert ugyebar egy kevesbe nepes provinciabol erkeztem .En egy erodbe vagyok elhejezve,de van ennel nagyobb meretu tamaszpont is. A taborhelyben talalhato korhaz ,muhely,principia,barakkok,praetorium,magtar es latrina.A mi erodjeink kicsinyitett valtozata a legiosok tamaszpontjainak.Alaprajzuk lenyegeben megegyezik a nagy erodokkel. Noha mi idonk nagy reszet szemelre szabott feladataink teljesitesevel toltjuk az egyseg kozossegi eletet is el.a laktanyaban a nap feltehetoen altalanos sorakozoval es nevsorolvasassal kezdodott.Mindig egy magas rangu tiszt kihirdeti a napi parancsot,a principia tribunusi emelvenyerol.A nap folyaman meg szokott lenni szemle,melyek vegeztevel a resztvevok visszatertek a rendes szolgalatba. A nap folyaman az egesz tabor teruleten orsegvaltas tortenik valamint uj napi jelszo kerul kiosztasra.Mindennek igen komoy szertartasa volt. Fontos esemenyekrol kulon szemlek alkalmaval emlekezunk meg.Az isteni unnepeket tartjuk,illetve januar 7-en esedekes a leszereles is. Ezeket mind nehez vegigcsinalni nelkuled.Annyira hianyzol,hogy jobban faj minden veres sebnel.Mit nem adnek,hogy ujra lassam azokat a kek szemeket ,hogy ujra elvesszek bennuk,mint kis hal az oceanban,mit nem adnek azert,hogy csak egy szivdobbanasod halljam,ami tudom csak ertem dobog es ami nyugalmat hoz testem minden porcikajaba. Feltelek,hogy bajod esik,mert azr soha nem bocsajtanam meg magamnak,de tudom eross vagy es mindent kibirsz.

Soha nem fogok ugy szeretni mas lanyt,mint ahogyan teged,annyira szeretlek,hogy ez mar kinzas,de ez a kinzas a legedesebb kinzas a vilagon. Tudom konnyeket hullatsz ertem,de ne felj en hazajovok es akkor osszehazasodunk es orokre egyutt leszunk. 

A keseru napokat,rad gondolva edesitem,es erzem ,tudom hamarosan ujra karjaim kozt tarthatom torekeny derekad,s selymes arcod kezeimbe fogjam s rozsa ajkaid csokolhassam ujra. Vigyazz magadra es gondolj ram,mert en is ezt teszem eletem minden egyes perceben , nem telik egy olyan nap ,hogy nem imadkoznek erted. 

Kerlek ugyelj edesanyamra es noveremre s az o aranyhaju tunderkejere. Szeretlek es soha ne felejts el,az eltesse benned a remenyt,hogy a szerelmem tulkel akarmilyen foldones az dobogtatja meg szived,s a te szerelmedaz en szivemet. Orokke szeretni foglak. 

A te harcosod, Nero!
Sovarad

Ad astra per asperas.-minden emelkedes kuzdelemmel jar.A mi csapatunkat:Fazakas Palma,Jani Dalma,Jani Dorottya alkotja.Mi a marosvasarhelyi "Unirea" Nemzeti Kollegium diakjai vagyunk,es mindenkinek sok sok sikert kivanunk es soha ne mond hogy soha
A szerzők legfrissebb bejegyzései

Hozzászólások

  • Még nincs ilyen. Legyél te az első hozzászóló.

Hozzászólás

Vendég szerda, 12 augusztus 2020