GOLD TEAM

Beküldve - -

levl_20131123-185257_1.txt

Drága Arria !

Egy hónap alatt ez az elso alkalom,amikor levelet irhatunk.Élni szeretnék a lehetoséggel és megtudni,hogy hogy vagy. Minden rendben odahaza? 

Nagyon hiányzol már,minden este rád gondolva alszom el,remélem minél hamarabb haza engednek,akár csak egy pár napra is,hogy karjaimban érezhesselek.

Remélem te is rettento izgalommal vársz haza.

Velem minden rendben, ne aggódj.Kissé kemények az itt töltött napok dehát nincs mit tennem,megszoktam már.Minden egyes reggel pirkadatkór ébresztenek, nagy hangszerekkel és muzsikával amilyen odahaza nem létezik.Társaim kicsit sem olyanok mint én,sem kinézetbol sem lélekbol.Nagy ,magas,sisakos férfiak.

Tisztelem s becsülöm oket vitézségük,bátorságuk s nagy szívük miatt.A minap azon elmélkedém nem tudnék e valamilyen módon kiszökni innét, rabnak érzem magam ezen a helyen,nélküled meg elveszett vagyok.

Az istenek lássák lelkemet de legyengültem ,nincs mi éltessen hacsak nem láthatlak gyönyöru rózsaszálam.Nem is panaszkodok tovább kedvesem, hiszen nekem is néha kijut a jóból,mikor ugyanis cimboráimmal ellopózunk a bikaviadalokra..Összegyul egy falunyi ember és nézik amint két nagy ökör méretu állat „civakodik”.

Ezek addig viszakoznak egymással  amíg egyik ki nem fújja az utolsó lélegzetét is magából.Eztet nevezik itt taurokathapsziának.Reggel,ientaculum idején általában kenyérrel és bogyókkal,sajtal táplálkozunk.Remélem nem bajlódnak sokat a levél eljuttatásával és minél hamarabb megkapod.

Ha teheted, ne késlekedj a válasszal,s ahogy tudsz gondoskodj apjokról,testvéreidrol.Mivel szülotlen gyermekként nevelkedtem,oly annyira szívelem oket, mintha csak saját szüloim lennének.S férfinép közül igencsak jól nézd meg, hogy kivel diskurálsz,ha várni rám nem éri,olyant válassz lelki társadúl,ki jól eltart majd, s nem fukarkodik jóléteddel.

Ha netán,halálos sebet ejtenék rajtam affér során,sose csüggedj miattam ,menj férjhez,légy asszony,szulj gyermeket.Ne aggódalmaskodjál.

Bízz bennem s az Úrban.Ígérd meg nekem,hogy így fogsz cselekedni. S mikor majd eljön a te idod,és halálos ágyadon fekszel,vidd a sírba a szerelmünket, senki se tudjon róla,ha be nem teljesülhet.Ha az égiek megadják azt a kegyelmet,akkor talán már fél év múlva láthatom azt a mélyen csillogó zöld szempárt, ami annak idején rabjává tett.

Hogy feltételezett kíváncsiságodnak eleget tegyek,mesélek az itteni napi tennivalókról.Én egy cohorsba kerültem,egy gyalogos csapatba.

Érdekes,hogy milyen dolgok megtanulására késztetnek.Fokozott a fegyelem,akinek toprongyos életében nem volt alkalma lovagolni azt itt keményen hajtják, úszni tanítanak és megtudtam azt is,hogy nem mindegy miként használjuk a különbozo fegyvereket,szúrva vagy vágva sebezünk-e.

A felkészülések során vigyázok magamra,ne nyugtalankodjál e végett.S ha mégis megsérülnék,a cohors gyógyítói kezelésbe vesznek.

Bajtársaimmal együtt lélekpróbáló feladatok sorainak vagyunk kitéve,de eronk és elszántságunk felülkerekedik a mindennapos nehézségeken.

Fejünket cassis,testünket lorica védi.Várom szolgálatom végét,amikor az auxiliában eltöltött 25 év  elbocsájtási okmányt kapok és attól kezdve római polgárjogot is.

Végezetül,szeretném ha tudnád,és jól megjegyeznéd,hogy sohasem felejtelek el,bármi is történjék !

Szeretném,hogy miután elolvasod ezt a levelet, ne tartsd meg emlékként,dobt tuzbe,áztasd vízbe.Mindegy,mit teszel vele,csak tuntesd el.

Ne feledd : Szerelmünk féltett,rejtett de legfoképpen a kettonké,csak a miénk ! 

 

Vigyázz magadra, légy a rászorulók gyönyöru orangyala.

Szeretlek,

légiós szerelmed, Caesar !

"A jövőbe vezető utat csakis a múlt alapos ismeretében tűzhetjük ki: az emberiség mindig elkövetett hibáiból okul."
Leonyid Leonov

Tőkés Réka
Váradi Júlia
Mihócsa Kinga
A szerzők legfrissebb bejegyzései

Hozzászólások

  • Még nincs ilyen. Legyél te az első hozzászóló.

Hozzászólás

Vendég szerda, 12 augusztus 2020