Ruconium

Beküldve - -

Szerintem a római lelőhelyek fontosak a mai emberek számára.

Elsősorban azért, mert (jobban) megismerhetünk egy ókori civilizációt. Megismerhetjük szokásaikat, régi tárgyaikat, miként éltek, hogyan harcoltak, és még számos dolgot.

Fontosnak tartom a rómaiak kultúrájának és életmódjának felkutatását, hisz rengeteg dolog alapszik a múlton, a mai modern világ is a történelem során, az idő múlásával fejlődött, de ennek ellenére a kezdeteket nem kell elfelejteni.

Ugyanakkor ezeket a lelőhelyeket szerintem népszerűsíteni, reklámozni kellene és lehetőséget adni az embereknek, hogy meglátogathassák ezeket. Ez azért jó, mert az emberek nemcsak a könyvekből és filmekből ismerkedhetnek meg a római kultúrával, hanem élőben ott lehetnek, ahol évszázadokkal ezelőtt a rómaiak éltek, élőben láthatják azokat a tárgyakat, amelyek az ókori időkből maradtak fent és ez a gyakorlati rész sokkal érdekesebbé tenné a könyvbeli elméleti ismerkedést.

Összegezve a római lelőhelyeknek igenis van szerepük a jelenben és a jövőben is fontosak lesznek, ezért megőrizni és népszerűsíteni kell őket.

A mi csapatunk szászrégeni diákokból áll, név szerint: Szabó Eszter (10.B.), Nagy Szabolcs(11.B.), Antal Szabolcs(11.B.).
Felkészítő tanár: Nagy F. Atilla.
"Senki se kezdheti újra az életét, de bárki változhat ma és létrehozhat egy új befejezést."

Hozzászólások

  • Még nincs ilyen. Legyél te az első hozzászóló.

Hozzászólás

Vendég péntek, 25 szeptember 2020