Limes online vetélkedő szabályzata

A limes online vetélkedő működtetői, a Maros Megyei Múzeum és a Római Limes Útvonal, nem vállal garanciát a bejegyzések, hozzászólások pontosságáért, hitelességéért vagy technikai használhatóságáért. A bejegyzések a szerzők álláspontját fejezik ki, melyek nem esnek feltétlenül egybe a vetélkedő működtetőinek, vagy ezzel az oldallal társított egyéb szervezetek nézeteivel. A bejegyzés szerzője teljes mértékben felelős az általa publikált tartalomért.

Versenyzők
Az online vetélkedő kizárólag azoknak a középiskolás diákoknak szól, akik Maros megye területén tanulnak. Csak ők nevezhetnek be a három tagból álló csapatokba. A csapatok koordinálásáért egy tanár felelős. Nem kitétel, hogy az illető tanár történelmet oktasson.

Benevezés
A www.limesonline.ro oldalon lehet regisztrálni, 2013. november 11-től.

A vetélkedő időtartama
A vetélkedő 2013. november 18-án kezdődik, december 8-án ér véget. A verseny összesen négy próbából áll, melyek közül egy próba állandó, és három hetenként változik. A heti versenyszámokat minden hét hétfőjén tesszük közzé, az állandó próba ismertetése viszont a verseny első napjától elérhető lesz.

A verseny menete
A megfejtéseiteket, válaszaitokat, legkésőbb az adott hét vasárnapjáig kell feltöltenetek a verseny honlapjára. Az általános próbára érkező megoldásaitokat pedig, a verseny utolsó napjáig bármikor beküldhetitek.

Pontozás
Az állandó próba 40 pontot ér, míg a heti feladatok 20 – 20 pontot érnek. A kiértékelést egy négy tagú zsűri végzi. Minden heti próba után eredményt hirdetünk. A zsűrinek a leadási határidőtől számítva egy hét áll rendelkezésére, hogy az előző heti megoldásokat értékelje. A weboldal moderátora legkésőbb egy héten belül összesíti a zsűritagok értékeléseit, és közzé teszi az oldalon.

A www.limesonline.ro tartalmak felhasználása
Minden feltöltött bejegyzés a vetélkedő működtetőinek a tulajdona. A Limesonline vetélkedő tartalmát szabadon lehet másolni, terjeszteni és bemutatni, a www. limesonline.ro és a csapat nevére való hivatkozással. A bejegyzéseket azonban nem szabad megváltoztatni, illetve kereskedelmi célokra használni.

Kapcsolattartás
A "Kapcsolat" menüpont alatt feltüntetett telefonszámon és email címen lehet elérni a kapcsolattartásért felelős személyt. Észrevételeiteket, véleményeteket kommentek formájában fogalmazhatjátok meg.

A moderátor által letiltott tartalom
A moderátor a versenyt szándékosan és/vagy ismételten akadályozó csapatokat kitilthatja. A tiltás lehet részleges vagy teljes körű, ideiglenes vagy végleges. Kirívóan durva esetben az adott csapat összes, addigi bejegyzésének a törlésével is járhat. A moderátor által törölt bejegyzések visszamásolása is letiltást eredményez.
A kitiltott csapat az összes, addig szerzett pontját elveszíti, függetlenül attól, hogy a tiltás csupán részleges vagy teljes körű.
A bejegyzések és hozzászólások alpári ill. agresszív, fenyegető hangneme, a téma jellegétől függően, megítélés szerint törölhetők.
A csapaton kívüli személyek valós, személyes adatának (pl. név, munkahely, lakhely, beosztás) engedély nélküli közzététele. Ez alól kivétel, ha az érintett azokat a vetélkedő oldalán maga hozta nyilvánosságra.
Üzleti célú bejegyzések és szövegek, azaz reklámok, lánclevelek (spam-ek), online játékok reklámai.

Általános feltételek
A versenyző a vetélkedőn való részvétellel automatikusan elfogadja a jelen hivatalos szabályzatot. A szervezők fenntartják a jogot, hogy a vetélkedőt töröljék, vagy bármikor felfüggesszék előre nem látható okokból, természetesen az érintettek értesítésével.