Játékosok

Dacii Liberi

Civilizaţia şi istoria au început acolo unde locuieşte azi neamul românesc.
(W. Schiller, arheolog american)

Legio X D

Audaces fortuna iuvat, timidosque repellit.

Szféra

Szféra még nem írt bemutatkozó szöveget magáról

Nero

A csapatot hárman alkotjuk: Molnár Tamás , Kelemen Levente és Nagy Apor. Mindemhárman parajdiak vagyunk, a szovátai Domokos Kázmér Iskolacsoport X.B-s diákjai.

Bratian Petre Andrei

Bratian Petre Andrei még nem írt bemutatkozó szöveget magáról

Anonymous

Fehér Beáta, Páskuly Mercédesz, Nagy István
Szováta, Domokos Kázmér iskolacsoport, IX.C osztály tanulói

Spartacus

Spartacus még nem írt bemutatkozó szöveget magáról

Spartanii

Spartanii még nem írt bemutatkozó szöveget magáról

istoricii

Istoricii este o echipa formata din 3 elevi:
Suciu Andreea
Antohe Catalina
Capitanita Andreea

Szilvalé

Szilvalé még nem írt bemutatkozó szöveget magáról

Bocskai Jobbkezei

Mi vagyunk a Bocskai István Elméletei Liceum XI. osztályos tanulói. Azért jelentkeztünk e versenyre, mert többször vettünk részt történelmi versenyeken ahol bizonyítottunk.
Számunkra élmény együtt dolgozni. Kristóf a történelem embere, Ibolya az irodalomé és Dalma a fantáziáé.
Íme kedvenc történelmi mottónk:
,, A történelem olyan, mint a zsíros kenyér hagymával. (...). Semmi változatosság. Ugyanazt az ízt böfögjük vissza. Egész évben. Unyanaz a forgatókönyv, egy téma sok variációval: zsarnokság és felkelés, háború és béke, gyarapodás és elszegényedés.``
Julian Barnes
Sok sikert kívánunk mindenkinek !! Szász Ibolya, Nagy Keresztesi Kristóf és Molnár Dalma-Rozsa :)

Római időutazók

A Csapatot hárman alkotjuk: Cserei József Csaba, Domahidi Ferenc és Nagy Szilárd. Mindhárman Nyárádszeredában lakunk, a Bocskai István Elméleti Líceum XI.B.osztályos diákjai vagyunk.

" Az, aki nem elég bátor, hogy kockáztasson, nem fog elérni semmit az életben. "

Észkombájnok

Észkombájnok még nem írt bemutatkozó szöveget magáról

GOLD TEAM

"A jövőbe vezető utat csakis a múlt alapos ismeretében tűzhetjük ki: az emberiség mindig elkövetett hibáiból okul."
Leonyid Leonov

Tőkés Réka
Váradi Júlia
Mihócsa Kinga

Soliders

A győzni akarás mit sem ér, ha nincs meg az akaraterőnk a felkészüléshez.
A Bocskai István Elméleti Liceum X.B -s tanulói:
Majláth Sándor
Siklodi Norbert
Kolcsár Szilárd

Bocskai Lányok

"Ha az ember csak vissza tud emlékezni mindarra, amit látott, akkor már sosem henyél, igazában sohasem magányos, és nincs többé egyedül." /Vincent van Gogh/
Versenyzők : Pop Klaudia-Beáta
Bán Renáta Szidonia
Losonczi Andrea

Határvédők

A Domokos Kázmér Iskolacsoport XI.B osztályának tagjai, Szovátáról. Csapattagok: Biró Dalma Szilvia, Biró Enikő, Kozma Beáta." Aki nem ismeri a múltját, annak nincs jelene. Jelen nélkül pedig nincs jövő." (Cserna-Szabó András) Ezért szeretnénk mi megismerni múltunkat, őseink történetét, ennek érdekében jó ötletnek bizonyult, hogy benevezzünk erre a versenyre. :)

Szivárvány

"Aki nem ismeri a múltját, annak nincs jelene. Jelen nélkül pedig nincs jövő."
A csapatot hárman alkotjuk:Kelemen Izabella,Magyari Hortenzia-Brigitta és Rigmányi Bea.
A Nyárádszeredai Bocskai István Elméleti Liceum X.B. osztályos tanulói vagyunk.Szeretjük az új dolgokat és a kihivásokat , ezért jelentkeztünk erre a versenyre.

Jópasik

A csapatott hárman alkotjuk: György István, Kocsis Norbert, Vass Róbert. A Nyárádszeredai Bocskai István Elméleti Liceumba járunk a X.B osztályba. És azert jelentkeztünk a versenybe h egy jot játszodjunk, és megmérközzünk a többi csapattal.

királyok

királyok még nem írt bemutatkozó szöveget magáról

legionariusok

legionariusok még nem írt bemutatkozó szöveget magáról

Vicus Sapientium

O echipa constiincioasa si responsabila de profil stiinte sociale, avand printre pasiuni istoria.

9C

9C încă nu a completat secţiunea descierii

Aurelianus lányai

A szovátai Domokos Kázmér Iskolacsoport X.B osztályos tanulói vagyunk. A csoportot alkotó tanulók Káli Bettina, Farkas Júlia-Dorottya és Kacsó Szidónia.

tarnaveni

tarnaveni még nem írt bemutatkozó szöveget magáról

Romulus és a lányok

A szovátai Domokos Kázmér iskolacsoport X.B.osztályos tanulói,Kacsó Kriszta,Székely Henrietta és Szopos Bernadett.

Gladiátorok

Mi vagyunk a Gladiatorok nevezetu csapat.Kincses Kriszta, Domokos Zsofia es Simonfi Zsuzsanna. A IX.C osztaly tanuloi. Mi a szovatai Domokos Kazmer Liceumot kepviseljuk. Nagyon kivancsiak vagyunk a versennyel kapcsolatban ,ezert is probalkoztunk meg vele. Elszantan hisszuk hogy tudasunk elegendonek bizonyul ahhoz hogy megnyerhessuk ezt a versenyt, es nem hadjuk sem tanarunkat sem liceumunkat cserben.

EASZ Team

Mi a nyárádszeredai Bocskai István Elméleti Líceum XI.B osztályos tanulói vagyunk. A csapat tagjai Nagy Emőke, Jakab Áron és Parajdi Szilvia. A csapat neve a keresztneveink kezdőbetüiből áll össze (EASZ az-az Emőke, Áron, Szilvia). Azért jelentkeztünk erre a veresenyre, hogy megmutassuk mire vagyunk képesek és mindent tőlünk telhetőt megteszünk a gyözelem érdekében. Mindenkinek sok sikert kivánunk. Üdvözlettel az EASZ Team.

Nagy Konstantin angyalai

Mi vagyunk a szovátai Domokos Kázmér Technológiai Líceum egyik csapata, Nagy Konstantin kis angyalai (Ábrahám Noémi Réka, Jakab Rozália és Károly Kincső). Csapatvezető tanárunk nem más, mint Nagy Sándor. Névadónk Nagy Konstantin császár , aki Kr.u. 324-től 331-ig uralkodott. Az uralkodása alatt kiadott milánói ediktum,mely elt0r0lte a kereszténység gyakorlásáért korábban kirótt büntetéseket. Sokan őt tartják az első keresztény császárnak, annak ellenére, hogy csak halálos ágyán vette fel a kereszténységet.
Nagy izgalommal várjuk a történelmi összecsapást, hogy felmérjük tudásunkat, erőnket és kitartásunkat. Harcra fel, mert mi harcolunk ha kell!

történelmiászok

"A világ, ahogyan mi ismerjük, végéhez közeledik, mégis a múlt rejti a jövő kulcsát."
A Bocskai István Elméleti Liceum X.B osztályos tanulói vagyunk:Mihály Beáta Tamara
Major Andrea Emőke
Nagy Aliz Eszter

Zsocsido

"A történelem az a tantárgy, amelynek a legnagyobb hatása volt értékrendszerünk kialakulására, hiszen milyen más alapra lehet a jövőt építeni, mint a múltra?"
Szent-Györgyi Albert Rólunk : A nyárádszeredai Bocskai István Elméleti Líceum X. B. osztályába járunk. Szeretjük az érdekes feladatokat és érdeklődünk minden új dolog iránt :) ! Csapattagok :
Andreescu Alexandra - Dolores Fekete Csilla Krisztina
Szűcs Zsófia

Aurora

Ad astra per asperas.-minden emelkedes kuzdelemmel jar.A mi csapatunkat:Fazakas Palma,Jani Dalma,Jani Dorottya alkotja.Mi a marosvasarhelyi "Unirea" Nemzeti Kollegium diakjai vagyunk,es mindenkinek sok sok sikert kivanunk es soha ne mond hogy soha

Octavianus katonái

Bokor Zsolt , Pal Szilard , Lukacs Zsolt - A Domokos Kazmer Líceum X.B osztályának tanulói vagyunk , matematika-informatika szakon végezzük tanulmányainkat , szeretjük a történelmet is , ezért a tanárunk ajánlására beneveztünk erre a versenyre.

Maris

„Istoria este un produs organic al fiinţei umane, am putea spune că trebuie să o tratăm, deci în felul acesta, ca ceva inerent, ca ceva ce trebuie asumat ca atare şi îmbunătăţit pe cât posibil. Dacă privim istoria ca un ansamblu o să constatăm că avem de-a face cu un depozit imens, cu aparenţă de haos, care trebuie pus în ordine, şi ordinea aceasta nu o poate face oricine, chiar dacă oricine poate îndrăzni.” Alexandru Zub

Equites

Cel mai desăvârşit cavaler e acela care luptă şi împotriva nedreptăţii pe care s-a întâmplat a o săvârşi el.

Jansen

Suntem trei elevi din clasa XI-D de la Colegiul National Alexandru Papiu Ilarian, noi suntem Vasu Lucian , Mihai Borsan si Feier Cristian

VI. Cohors: A "fiatalok legjava"

Cohorszunkat alkotja:Lőrinczi Hajnalka,Kupás Katalin,Kertész Attila

Gladius

A Bolyai Farkas Elméleti Líceum XII.D osztályos tanulói vagyunk. A mi kis légiónk tagjai: Ötvös Tétény Álmos, Czédula István Zsolt, Kovács Attila.

Owl Team

Owl Team még nem írt bemutatkozó szöveget magáról

Triotudat

Triotudat még nem írt bemutatkozó szöveget magáról

Minerva

Suntem o echipa care precum Minerva, ne bazam pe intelepciunea si cunoasterea noastra pentru a ne atinge scopurile. Ambitia, curajul si determinarea sunt mereu cu noi si ne ajuta sa trecem peste orice obstacol. La drum !

Membrii echipei:
Pop Adrian
Pâncă Delia
Mătieș Lavinia

Ruconium

A mi csapatunk szászrégeni diákokból áll, név szerint: Szabó Eszter (10.B.), Nagy Szabolcs(11.B.), Antal Szabolcs(11.B.).
Felkészítő tanár: Nagy F. Atilla.
"Senki se kezdheti újra az életét, de bárki változhat ma és létrehozhat egy új befejezést."

Muzeul Județean Mureș

Muzeul Județean Mureș még nem írt bemutatkozó szöveget magáról