Listă concurenţi

Dacii Liberi

Civilizaţia şi istoria au început acolo unde locuieşte azi neamul românesc.
(W. Schiller, arheolog american)

Legio X D

Audaces fortuna iuvat, timidosque repellit.

Szféra

Szféra încă nu a completat secţiunea descierii

Nero

A csapatot hárman alkotjuk: Molnár Tamás , Kelemen Levente és Nagy Apor. Mindemhárman parajdiak vagyunk, a szovátai Domokos Kázmér Iskolacsoport X.B-s diákjai.

Bratian Petre Andrei

Bratian Petre Andrei încă nu a completat secţiunea descierii

Anonymous

Fehér Beáta, Páskuly Mercédesz, Nagy István
Szováta, Domokos Kázmér iskolacsoport, IX.C osztály tanulói

Spartacus

Spartacus încă nu a completat secţiunea descierii

Spartanii

Spartanii încă nu a completat secţiunea descierii

istoricii

Istoricii este o echipa formata din 3 elevi:
Suciu Andreea
Antohe Catalina
Capitanita Andreea

Szilvalé

Szilvalé încă nu a completat secţiunea descierii

Bocskai Jobbkezei

Mi vagyunk a Bocskai István Elméletei Liceum XI. osztályos tanulói. Azért jelentkeztünk e versenyre, mert többször vettünk részt történelmi versenyeken ahol bizonyítottunk.
Számunkra élmény együtt dolgozni. Kristóf a történelem embere, Ibolya az irodalomé és Dalma a fantáziáé.
Íme kedvenc történelmi mottónk:
,, A történelem olyan, mint a zsíros kenyér hagymával. (...). Semmi változatosság. Ugyanazt az ízt böfögjük vissza. Egész évben. Unyanaz a forgatókönyv, egy téma sok variációval: zsarnokság és felkelés, háború és béke, gyarapodás és elszegényedés.``
Julian Barnes
Sok sikert kívánunk mindenkinek !! Szász Ibolya, Nagy Keresztesi Kristóf és Molnár Dalma-Rozsa :)

Római időutazók

A Csapatot hárman alkotjuk: Cserei József Csaba, Domahidi Ferenc és Nagy Szilárd. Mindhárman Nyárádszeredában lakunk, a Bocskai István Elméleti Líceum XI.B.osztályos diákjai vagyunk.

" Az, aki nem elég bátor, hogy kockáztasson, nem fog elérni semmit az életben. "

Észkombájnok

Észkombájnok încă nu a completat secţiunea descierii

GOLD TEAM

"A jövőbe vezető utat csakis a múlt alapos ismeretében tűzhetjük ki: az emberiség mindig elkövetett hibáiból okul."
Leonyid Leonov

Tőkés Réka
Váradi Júlia
Mihócsa Kinga

Soliders

A győzni akarás mit sem ér, ha nincs meg az akaraterőnk a felkészüléshez.
A Bocskai István Elméleti Liceum X.B -s tanulói:
Majláth Sándor
Siklodi Norbert
Kolcsár Szilárd

Bocskai Lányok

"Ha az ember csak vissza tud emlékezni mindarra, amit látott, akkor már sosem henyél, igazában sohasem magányos, és nincs többé egyedül." /Vincent van Gogh/
Versenyzők : Pop Klaudia-Beáta
Bán Renáta Szidonia
Losonczi Andrea

Határvédők

A Domokos Kázmér Iskolacsoport XI.B osztályának tagjai, Szovátáról. Csapattagok: Biró Dalma Szilvia, Biró Enikő, Kozma Beáta." Aki nem ismeri a múltját, annak nincs jelene. Jelen nélkül pedig nincs jövő." (Cserna-Szabó András) Ezért szeretnénk mi megismerni múltunkat, őseink történetét, ennek érdekében jó ötletnek bizonyult, hogy benevezzünk erre a versenyre. :)

Szivárvány

"Aki nem ismeri a múltját, annak nincs jelene. Jelen nélkül pedig nincs jövő."
A csapatot hárman alkotjuk:Kelemen Izabella,Magyari Hortenzia-Brigitta és Rigmányi Bea.
A Nyárádszeredai Bocskai István Elméleti Liceum X.B. osztályos tanulói vagyunk.Szeretjük az új dolgokat és a kihivásokat , ezért jelentkeztünk erre a versenyre.

Jópasik

A csapatott hárman alkotjuk: György István, Kocsis Norbert, Vass Róbert. A Nyárádszeredai Bocskai István Elméleti Liceumba járunk a X.B osztályba. És azert jelentkeztünk a versenybe h egy jot játszodjunk, és megmérközzünk a többi csapattal.

királyok

királyok încă nu a completat secţiunea descierii

legionariusok

legionariusok încă nu a completat secţiunea descierii

Vicus Sapientium

O echipa constiincioasa si responsabila de profil stiinte sociale, avand printre pasiuni istoria.

9C

9C încă nu a completat secţiunea descierii

Aurelianus lányai

A szovátai Domokos Kázmér Iskolacsoport X.B osztályos tanulói vagyunk. A csoportot alkotó tanulók Káli Bettina, Farkas Júlia-Dorottya és Kacsó Szidónia.

tarnaveni

tarnaveni încă nu a completat secţiunea descierii

Romulus és a lányok

A szovátai Domokos Kázmér iskolacsoport X.B.osztályos tanulói,Kacsó Kriszta,Székely Henrietta és Szopos Bernadett.

Gladiátorok

Mi vagyunk a Gladiatorok nevezetu csapat.Kincses Kriszta, Domokos Zsofia es Simonfi Zsuzsanna. A IX.C osztaly tanuloi. Mi a szovatai Domokos Kazmer Liceumot kepviseljuk. Nagyon kivancsiak vagyunk a versennyel kapcsolatban ,ezert is probalkoztunk meg vele. Elszantan hisszuk hogy tudasunk elegendonek bizonyul ahhoz hogy megnyerhessuk ezt a versenyt, es nem hadjuk sem tanarunkat sem liceumunkat cserben.

EASZ Team

Mi a nyárádszeredai Bocskai István Elméleti Líceum XI.B osztályos tanulói vagyunk. A csapat tagjai Nagy Emőke, Jakab Áron és Parajdi Szilvia. A csapat neve a keresztneveink kezdőbetüiből áll össze (EASZ az-az Emőke, Áron, Szilvia). Azért jelentkeztünk erre a veresenyre, hogy megmutassuk mire vagyunk képesek és mindent tőlünk telhetőt megteszünk a gyözelem érdekében. Mindenkinek sok sikert kivánunk. Üdvözlettel az EASZ Team.

Nagy Konstantin angyalai

Mi vagyunk a szovátai Domokos Kázmér Technológiai Líceum egyik csapata, Nagy Konstantin kis angyalai (Ábrahám Noémi Réka, Jakab Rozália és Károly Kincső). Csapatvezető tanárunk nem más, mint Nagy Sándor. Névadónk Nagy Konstantin császár , aki Kr.u. 324-től 331-ig uralkodott. Az uralkodása alatt kiadott milánói ediktum,mely elt0r0lte a kereszténység gyakorlásáért korábban kirótt büntetéseket. Sokan őt tartják az első keresztény császárnak, annak ellenére, hogy csak halálos ágyán vette fel a kereszténységet.
Nagy izgalommal várjuk a történelmi összecsapást, hogy felmérjük tudásunkat, erőnket és kitartásunkat. Harcra fel, mert mi harcolunk ha kell!

történelmiászok

"A világ, ahogyan mi ismerjük, végéhez közeledik, mégis a múlt rejti a jövő kulcsát."
A Bocskai István Elméleti Liceum X.B osztályos tanulói vagyunk:Mihály Beáta Tamara
Major Andrea Emőke
Nagy Aliz Eszter

Zsocsido

"A történelem az a tantárgy, amelynek a legnagyobb hatása volt értékrendszerünk kialakulására, hiszen milyen más alapra lehet a jövőt építeni, mint a múltra?"
Szent-Györgyi Albert Rólunk : A nyárádszeredai Bocskai István Elméleti Líceum X. B. osztályába járunk. Szeretjük az érdekes feladatokat és érdeklődünk minden új dolog iránt :) ! Csapattagok :
Andreescu Alexandra - Dolores Fekete Csilla Krisztina
Szűcs Zsófia

Aurora

Ad astra per asperas.-minden emelkedes kuzdelemmel jar.A mi csapatunkat:Fazakas Palma,Jani Dalma,Jani Dorottya alkotja.Mi a marosvasarhelyi "Unirea" Nemzeti Kollegium diakjai vagyunk,es mindenkinek sok sok sikert kivanunk es soha ne mond hogy soha

Octavianus katonái

Bokor Zsolt , Pal Szilard , Lukacs Zsolt - A Domokos Kazmer Líceum X.B osztályának tanulói vagyunk , matematika-informatika szakon végezzük tanulmányainkat , szeretjük a történelmet is , ezért a tanárunk ajánlására beneveztünk erre a versenyre.

Maris

„Istoria este un produs organic al fiinţei umane, am putea spune că trebuie să o tratăm, deci în felul acesta, ca ceva inerent, ca ceva ce trebuie asumat ca atare şi îmbunătăţit pe cât posibil. Dacă privim istoria ca un ansamblu o să constatăm că avem de-a face cu un depozit imens, cu aparenţă de haos, care trebuie pus în ordine, şi ordinea aceasta nu o poate face oricine, chiar dacă oricine poate îndrăzni.” Alexandru Zub

Equites

Cel mai desăvârşit cavaler e acela care luptă şi împotriva nedreptăţii pe care s-a întâmplat a o săvârşi el.

Jansen

Suntem trei elevi din clasa XI-D de la Colegiul National Alexandru Papiu Ilarian, noi suntem Vasu Lucian , Mihai Borsan si Feier Cristian

VI. Cohors: A "fiatalok legjava"

Cohorszunkat alkotja:Lőrinczi Hajnalka,Kupás Katalin,Kertész Attila

Gladius

A Bolyai Farkas Elméleti Líceum XII.D osztályos tanulói vagyunk. A mi kis légiónk tagjai: Ötvös Tétény Álmos, Czédula István Zsolt, Kovács Attila.

Owl Team

Owl Team încă nu a completat secţiunea descierii

Triotudat

Triotudat még nem írt bemutatkozó szöveget magáról

Minerva

Suntem o echipa care precum Minerva, ne bazam pe intelepciunea si cunoasterea noastra pentru a ne atinge scopurile. Ambitia, curajul si determinarea sunt mereu cu noi si ne ajuta sa trecem peste orice obstacol. La drum !

Membrii echipei:
Pop Adrian
Pâncă Delia
Mătieș Lavinia

Ruconium

A mi csapatunk szászrégeni diákokból áll, név szerint: Szabó Eszter (10.B.), Nagy Szabolcs(11.B.), Antal Szabolcs(11.B.).
Felkészítő tanár: Nagy F. Atilla.
"Senki se kezdheti újra az életét, de bárki változhat ma és létrehozhat egy új befejezést."

Muzeul Județean Mureș

Muzeul Județean Mureș încă nu a completat secţiunea descierii